< projects project thumbnails

ballard cut

Green Roof House Design Ballard, Seattle, WA

2800 SF

The project is sited on a difficult, highly regulated site with a steep slope to the west and a large railroad easement and setback to the east. In response to these challenges the concrete foundation and cellar are set the required distance back from the slope and the framed portion of the house is extended over the steep slope buffer to access the water view. This method of extending volumes and elements over others is carried throughout the project ultimately establishing a simple parti of two stacked rectangular volumes that elevate over the site. The second floor volume is rotated from the axis of the linear first floor volume: this creates a covered entry, a stair enclosure, access to a roof garden, and focuses the bedroom, bath and office to views of the Sound and the Olympic Mountains.

SEE MORE

Completed: 2009

Awards and Recognition:

Seattle Homes and Lifestyle, 2010

Category: Green Roof House Design Ballard, WA




SIMILAR PROJECTS