< projects project thumbnails

wintergreen

Modern Mountain Cabin Design Methow Valley

1600 SF

Built into a step hillside overlooking a stream with a view to the mountains in the distance, this cabin is anchored into the hill with a concrete base that contains the garage and other utility spaces. The living spaces are in the upper level, perched above the hillside. The open, airy floor includes a kitchen/dining/living space with large window walls on three sides, while the east-facing master suite opens out to the stream through sliding glass pocket doors. Decks cantilever off of the concrete base on three sides, maximizing views to the surrounding natural beauty.

SEE MORE

Awards and Recognition:

Award of Merit, 2006 Custom Home Design Awards

The New York Times, November 14, 2008, "A Cabin Is Not a Shack" p. D1, D8

Residential Designs for the 21st Century: An International Collection, Casey C.M. Mathewson, Firefly Books Ltd. 2007

Cabins: The New Style, James Grayson Trulove, Collins Design, 2006

Custom Home Magazine "2006 Custom Home Design Awards", May/June 2006

Cabins, Philip Jodidio, Taschen, p. 439, 2014

Category: Modern Mountain Cabin Design Methow Valley, WA




SIMILAR PROJECTS