< projects project thumbnails

Lake Washington

Contemporary House Design Kenmore, WA

4669 SF

This house is set in an environmentally and code restrictive site with a forty-foot grade change. In response to this difficult slope the form of the building is set on two axes; one following the grade, anchoring and embedding the house to the site and the other turning to extend across the grade, elevating toward the water.

The two intersecting building masses are oriented to maximize a sense of integration into the wooded natural landscape and to establish a visual connection with the lake below. The challenge of this project was to take advantage of the elements of a difficult site and allow them to inspire creative design solutions. 

SEE MORE

Completed: 2007

Awards and Recognition: 

Seattle Times (Pacific Northwest), "Bold, Naturally", July 19, 2009

LUXE interiors + design, "Tree House", 2009 Vol. 7 Issue 4

Seattle Magazine, "Lakeside Retreat"

Category: Contemporary House Design Kenmore, WA




SIMILAR PROJECTS